Kauno Mugė

 2017-ųjų balandžio 7 – 9 dienomis Kardokų bendruomenės nariai dalyvavo Kauno mugėje, kurioje pristatė savo bendruomenę ir jos vykdomas veiklas, tarp kurių ir šiaudinių namų statyba, vilnos vėlimas, šeimų stovyklos, bitininkystė, ruginės duonos kepimas, audinių dažymas natūraliais dažais, gamtinė žemdirbystė bei vaškinių žvakių liejimas.
Mugės lankytojai galėjo paragauti Kardokuose iškeptos naminės duonos, pyrago, atsigerti naminės giros. Norintieji galėjo susipažinti su bendruomenėje gaminama produkcija: naturalaus vaško žvakėmis, ranko darbo papuošalais, naturalios vilnos veltom šlepetėm ir pirties kepurėm, naturaliais dažais ir augaliniais motyvais tapytom šilko skarom.
Labiausiai mugės svečius prie Kordokų palapinės viliojo prieiti galimybė susipažinti su šiaudinių namų statybos niuansais, noras sužinoti apie jų privalumus bei statybos ypatumus. Į mugę atsivežėme molio ir kelias šiaudines „kitkas”, iš kurių padarėme nedidelę sienelę. Norintieji galėjo sudalyvauti šiaudinio namo sienos fragmento moliavimo procese.
Mugės metu taip pat pristatėme ir nuo 2017m. rugsėjo mėn atsidarysiančią Kardokų Gamtos mokyklą, kurioje laukiami priešmokyklinukai ir pradinukai, norintys mokytis saugioje, švarioje Kardokų miškų apsuptyje pagal lauko pedagogiką.
Ši mugė buvo pirmoji bendruomenės nariams, kurioje jie dalyvavo drauge, kaip vieninga komanda. Džiaugiamės galimybe prasmingai veikti visi kartu. Daug smagių įspudžių iš mugės parsivežėme atgal į Kardokus. Neparsivežėm tik savo giros, pyrago ir duonos, kuriuos mielai suvartojo mugės lankytojai. Kardokų ruginei duonai neatsispyrė net pats seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis. Atvažiuokite pas mus, pavaišinsime ir jus!

Leave a Comment